1 октомври, SDM 2015, Лекция “Дигитален дизайн на усмивката”

1 октомври, SDM 2015, Лекция “Дигитален дизайн на усмивката”

И тази година д-р Георги Илиев бе поканен за лектор в рамките на денталната конференция Sofia Dental Meeting 2015. Дейностите, с които ще вземе участие, са лекция на тема “Дигитален дизайн на усмивката – Един нов подход в планирането на естетични случаи” и практически курс “Естетични решения с порцеланови фасети

На 1 октомври ще бъде представен VisagiSMile – софтуер за дизайн на персонализирана усмивка, който помага на денталните лекари да променят дизайна на усмивката, съчетавайки външния вид на пациентите, тяхната личност и лични желания и предпочитания. Новата зъбна конфигурация може да бъде наложена върху лицето на пациента, за да се гарантира неговата удовлетвореност преди извършването на необратима възстановителна процедура. Освен минимизиране на грешки, дължащи се на различни естетични представи, софтуерът допринася значително за автоматизацията на работните дейности.

“Дигитален дизайн на усмивката – Един нов подход в планирането на естетични случаи.”

За постигането на оптимален естетичен резултат от денталното лечение е необходимо създаването на подходящ дизайн на усмивката. Изключително важно е за всеки индивидуален пациент да бъдат правилно диагностицирани зъбните пропорции, размери и форми преди да бъде извършeна необратима възстановителна дентална процедура. Чрез създаването на дизайн на усмивката ние изграждаме концепция на възприятие, чрез която се опитваме да постигнем желанието на пациента за естетически изглед. За съжаление често концепцията, която предлагаме, се различава от очакванията на пациента. Това може да породи проблем в комуникацията и неочаквани затруднения в реализирането на лечебния план. Концепцията за визажизма помага на денталните лекари да осигурят възстановявания, които отговарят не само на естетичните, но също на психологичните особености на създадения образ, което се отразява на емоциите, чувството за идентичност, поведението и самочувствието на пациентите. От друга страна тези фактори оказват влияние върху това как наблюдаващите реагират на съответното лечение на пациента.

Създаването на дентален софтуер, чрез който клиницистите да могат да променят дизайна на усмивката.

Съчетавайки външния вид на пациентите, личността и личните желания и предпочитания, те да могат да бъдат пресъздадени в естествени зъбни форми, в съответствие с психодентофациалната хармония на личността. Постигането на тази цел е това, което наричаме красота.

АКТУАЛНИ НОВИНИ

poster.004

2 октомври, SDM 2015, Практически курс “Естетични решения с порцеланови фасети. “

В в рамките тазгодишното издание на денталната конференция Sofia Denta...
1 октомври, SDM 2015, Лекция “Дигитален дизайн на усмивката”

1 октомври, SDM 2015, Лекция “Дигитален дизайн на усмивката”

И тази година д-р Георги Илиев бе поканен за лектор в рамките на дента...
Лекция "Персонализиран дизайн на усмивката - нов подход в планирането на естетични случаи"

Лекция “Персонализиран дизайн на усмивката – нов подход в планирането на естетични случаи”

Д-р Илиев взе участие в симпозиума на Zimmer Club тази година с лекция...

Медии

Национално радио Варна интервюира д-р Георги Илиев

Национално радио Варна интервюира д-р Георги Илиев

Д-р Георги Илиев бе специален гост на Национално радио Варна и имаше в...
„Съвременната стоматология прави новата усмивка, според характера на човека”

„Съвременната стоматология прави новата усмивка, според характера на човека”

Усмивка според характера на човека – това бе акцентът на лекцията, коя...